Over Zjee Café

Met elk kopje koffie dat wordt gedronken: jouw bedrijf communiceert met de koffie de toegevoegde waarde van het bedrijf en je steunt de koffieboer met een goed bestaan en waardering van zijn/haar werkzaamheden. Een eerlijke financiële verdeling op de wereld.
ContactWebshop

Over Zjee Café

Zjee Café is gestart in mei 2020. Dat is toch de corona tijd? Klopt, volg altijd je hart en voor mij geldt dit als mijn koffiehart! Sindsdien verspreid ik graag mijn koffiekennis, koffieproductie en werk ik samen met andere ondernemers. Denk maar aan een evenementen-organisatoren en koffiebranders. Mijn droom is het openen van een eigen koffiezaak.

 

Koffie die bijdraagt aan de maatschappij

Zjee Café staat voor een eerlijke financiële verdeling op de wereld. Dit doe ik door de koffieboeren optimaal te ondersteunen. Op deze manier kan ik mijn passie volgen en toch een verschil maken voor de koffieboeren. Uiteindelijk zijn zij diegene die het meeste werk hebben gehad aan de koffiebonen.

 

Het onderscheidend vermogen

Zjee Café geeft organisaties op integere wijze inzicht in welke mogelijkheden zij zelf hebben om te komen tot de optimale koffiebeleving en consumptie. Dit doe ik door deze organisaties te adviseren hoe zij de optimale koffiebeleving kunnen inzetten tijdens evenementen en bij het behalen van hun bedrijfsdoelen. Hierdoor wordt de kwaliteit en de sociale betrokkenheid van de organisatie nog duidelijker gecommuniceerd zowel intern als extern.

Specialty coffee

De koffie van Zjee Café is specialty coffee, maar wat houdt dit precies in? Veel mensen denken dat dit gaat om speciale koffiedrankjes met siroopjes en smaakjes… Dat is het niet!
Specialty coffee is een bekende term in de koffiewereld en staat voor koffiebonen van de allerbeste kwaliteit….

MISSIE

Zjee Café wil een grote invloed hebben op een eerlijke financiële verdeling op de wereld. De koffieboeren werken ontzettend hard en dat moet beloond worden. Vanuit klimaatsverandering komen meer dan de helft van de lokale boeren wereldwijd in financiële problemen.Door het leveren en serveren van eerlijk geproduceerde specialty coffee waarderen wij de onderste productielaag van de “arbeidspiramide”. Hierdoor kunnen wij een betere basis leggen en internationale invloed hebben op de welzijn van mens/dier/natuur. Een koffie met een verhaal dat is Zjee Café koffie. “De koffie die jouw verhaal vertelt”. Door Zjee Café koffie te nuttigen levert een bijdrage aan de missie.

 

 

Verder richt ik mij graag op de gezondheid van de mens, milieu en recycling. Ik ben van mening dat veranderingen beginnen bij de kleine stappen. Gelukkig zie ik steeds meer beweging als het gaat om een betere wereld. Minder plastic, geen voedselverspilling, CO2 neutraal rijden en het herbruiken van producten. Super fijn dat dit de goede kant op gaat. Het kan nog beter, want we zijn er nog niet. Door Zjee Café’s eerlijk geproduceerde koffie drinken draag jij bij aan een betere wereld. Koffiedrinken zit namelijk in meer dan de helft van de mensen in het dagelijks routine. Hoe mooi is het dat wij de kleine dingen in onze dagelijkse routines kunnen ombuigen tot het bijdragen aan een betere maatschappij en een beter leven voor iedereen? Zjee Café, de koffie die jouw verhaal vertelt.

 

 

VISIE

Zjee Café wil op 1 januari 2026 zijn uitgegroeid tot een onderneming met +150 klanten die onze missie meedragen door het leveren van koffie, ontwikkelen van een eigen bedrijfs- coffee blend en workshops. Daarnaast wilt Zjee Café haar eerste koffie zaak openen.

CTW

Zjee Café geeft organisaties op integere wijze inzicht in welke mogelijkheden zij zelf hebben om te komen tot de optimale koffiebeleving en consumptie. Dit doe ik door deze organisaties te adviseren hoe zij de optimale koffiebeleving kunnen inzetten tijdens evenementen en bij het behalen van hun bedrijfsdoelen. Hierdoor wordt de kwaliteit en de sociale betrokkenheid van de organisatie nog duidelijker gecommuniceerd zowel intern als extern.

Barista Dongge Veenstra

Functie: Eigenaar/barista Zjee Café
Geboren in: 1997
Lievelingsdrankje: Een Latte Macchiato, Cortado en Espresso
Droom: Starten van een eigen koffiezaak

Mijn favoriete koffiemoment:
Om 4 uur, wanneer ik dus nog een paar uur moet gaan werken, maak ik voor mijzelf een goede en grote kop latte macchiato met een vleugje kaneel.

Wat doe ik in mijn vrije tijd?
Ik werk ontzettend veel… maar dan ook echt heel veel omdat ik zo graag Zjee Café succesvol wil maken. Om toch te kunnen ontspannen kijk ik graag series, luister ik heel veel muziek en ben ik graag met mijn vrienden. Daarnaast ben ik elke dag in de sportschool te vinden! Lekker droogtrainen.

Wilde je eerst iets anders doen dan dit bedrijf runnen?
Als ik echt diep terug moet gaan in de tijd wilde ik wetenschapper worden, daarna danser, grafisch ontwerper, eigenaar van een Webbureau en als laatste pas dit haha!

Hoe ben je op het idee gekomen om dit te doen?
Vanuit de Starbucks als bijbaan groeide de interesse in de koffie enorm. Er ging letterlijk een nieuwe wereld voor mij open. Zoveel verhalen over vroeger, heden en nu over koffie. Ik voelde dat ik hier echt iets mee wilde doen. Omdat ik niet achter alle Starbucksprincipes stond wilde ik mijn eigen area creëren waarbij het echt gaat om de kwaliteit van de koffie en niet om het logo waar mensen hun financiële status kunnen laten zien. “Ik drink Starbucks en ik ben dus rijk”. Verder tja al die overtollige suikers… Ik begon zelf verslaafd te raken aan de frappuccino’s. Komt dat al bekend voor? Toen ik bij Starbucks wegging was ik in 1 klap genezen!

Wat zou je na dit bedrijf willen doen?
Het lijkt me geweldig over 50 jaar wanneer ik denk joh misschien met “pensioen” gaan dat ik de nieuwe generatie jonge ondernemers wil coachen in het ondernemerschap en sturing geven door concepten te bedenken zodat ook zij de passie en dromen kunnen nastreven.

Interesse in

13 + 13 =

Telefoon

0615208632

Mail

Info@zjeecafe.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

12 + 8 =

Contact